پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 2803 تاریخ : 1390/08/18-00:00:00
,17,
عده ای جوسازی می کنند تا متهمان اصلی محاکمه نشوند

عده ای جوسازی می کنند تا متهمان اصلی محاکمه نشوند

سخنگوی دستگاه قضایی در بیست و یکمین نشست خبری خود با خبرنگاران به تشریح آخرین وضعیت پرونده فساد بانکی اخیر پرداخت.

به گزارش خبرگزاری بانک و صنعت، ،‌حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای با بیان اینکه از 15 مردادماه تا به امروز تقریبا سه ماه از رسیدگی به این پرونده گذشته است، یادآور شد: سه ماه زمان کمی نیست اما با توجه به پیچیدگی ای که این پرونده داشته به نظرم زمان زیادی هم نیست. در این پرونده از بیش از 80 نفر به عنوان متهم تحقیق شده و اگر کسانی هم به عنوان مطلع حضور داشته اند به حساب بیاوریم، نزدیک به 100نفر مورد تحقیق قرار گرفته اند ولی 82 نفر به عنوان متهم داشتیم که از این تعداد 48 نفر با قرار بازداشت موقت زندانی شدند و از این تعداد باز هم تا ظهر امروز 23 نفر در بازداشت موقت هستند و بقیه با قرار مناسب آزاد شدند.
محسنی اژه ای گفت: با بررسی هایی که تاکنون صورت گرفته و مطالعه هایی که روی اسناد شرکت امیرمنصور آریا انجام شده- ضمن اینکه کارشناسی ها همچنان ادامه دارد- فقط چهار شرکت بیش از 1800 میلیارد تومان فروش نامه های صوری و غیرواقعی با شرکت امیرمنصور آریا دارند یعنی با تبانی ای که صورت گرفته از این چهار شرکت با شرکت امیرمنصور آریا یک قرارداد یا بیع نامه نوشته اند که مثلا فلان شرکت می خواهد این مقدار کالا را به شرکت امیرمنصور آریا بفروشد، در حالی که هیچ خرید و فروشی در کار نبوده است.
وی تصریح کرد: یکی از این شرکت ها، شرکت الیت منطقه آزاد انزلی است که مبلغ قراردادش بالغ بر 520 میلیارد ریال است. شرکت دیگر فولاد سام اسپادانا مبلغی بالغ بر 13 هزار میلیارد ریال، دیگری شرکت خدمات عمومی فولاد ایران با مبلغ 3 هزار میلیارد ریال و چهارمی شرکت میلاد حدید پارسیان با مبلغی بالغ بر 820 میلیاردریال قرارداد است. دو شرکت دیگر هم وابسته به شرکت امیرمنصور آریا وجود دارد که بیع نامه های صوری داشتند اما در مجموع رقم بیع نامه های صوری نزدیک به 2 هزار میلیارد تومان بوده است.
فشار می آورند تا به پرونده متهمان اصلی رسیدگی نکنیم
محسنی اژه ای در ادامه نشست خود با خبرنگاران تصریح کرد: با کمال تاسف فضاسازی هایی صورت می گیرد و قوه قضائیه را تحت فشار قرار می دهد تا نتواند به متهمان اصلی رسیدگی کند. با کمال تاسف گاهی اوقات با طرح موضوعات حاشیه ای تلاش می شود صورت مساله پاک شود و گاهی اوقات مسائل خارج از موضوع و خلاف واقع مطرح می شود که به نظر می رسد، قصد این است که قوه قضائیه نتواند بدون تبعیض با مفسدان اصلی برخورد کند که این فرافکنی ها شایسته نیست.
وی با تاکید بر اینکه قوه قضائیه تحت تاثیر این فضاسازی ها قرار نمی گیرد، ادامه داد: بعضی از اینها قابل جواب است. ما نمی خواهیم در این مجلس به آنها پاسخ دهیم زیرا آنها همین را می خواهند. ما در تلاش هستیم در چهارچوب قانون بدون دعواهای سیاسی این دروغگویی ها را به جان بخریم و اجازه ندهیم که با این فرافکنی ها، مساله لوث شود. عده ای بدشان نمی آید این پرونده لوث شود.
دستور به دادستان تهران درباره خاوری
سخنگوی دستگاه قضایی در پاسخ به این سوال که آیا اقدامات بین المللی برای بازگرداندن خاوری توسط قوه قضائیه انجام شده است یا خیر؟ خاطر نشان کرد: پس از اینکه دستگاه قضایی از بازگشت خاوری ناامید شد، به دادستان تهران دستور داده شد که از طریق پلیس بین الملل اقدامات لازم را انجام دهد.
محسنی اژه ای در پاسخ به این سوال که آیا تابعیت دوگانه جرم است و با کسانی که دارای تابعیت دوگانه هستند چه برخوردی صورت خواهد گرفت؟ گفت: ایران چنین مساله ای را به رسمیت نمی شناسد و طبعا اگر کسانی باشند که در دستگاه های دولتی مشغول به کار هستند و تابعیت دوگانه دارند، دستگاه های نظارتی باید اقدامات لازم را به عمل آورند.
تخلف در سیستم بانکی بوده
خبرنگاری با طرح این موضوع که رئیس جمهور از روند رسیدگی به پرونده فساد مالی اخیر انتقاد کرده و بیان کرده که این اتفاق خارج از سیستم بانکی رخ داده است، خواستار ارزیابی سخنگوی دستگاه قضایی شد که محسنی اژه ای پاسخ داد: همه قبول دارند که این موضوع در سیستم بانکی بوده و افرادی نیز خارج از سیستم بانکی حضور داشتند ولی تخلف اصلی در بانک دولتی و غیردولتی صورت گرفته است. ما از بیش از 80 نفر از متهمان تحقیق کردیم اما اسمی نبردیم مگر اینکه در سوالات شما از افرادی اسم برده شده، از جمله خاوری که یک مورد علنی و روشن است اما درخصوص اینکه اتهام این افراد مطرح نشده، درست است زیرا ما براساس قانون مجاز به بیان عناوین اتهامی متهمان تا زمان قطعیت حکم نیستیم. امیدواریم اگر روزی قانون تغییر کرد ما مطالب را بیان کنیم.
مطالب کذب محض است
به گزارش ایسنا، در ادامه خبرنگار دیگری سوال خود را این گونه مطرح کرد که پنج شنبه هفته گذشته رئیس جمهور در یک محفل خصوصی، مطالبی را نسبت به شخص شما و همچنین قوه قضاییه مطرح کردند. آیا این مطالب صحت دارد و اگر اینگونه نیست آیا مصداق افترا و نشر اکاذیب است یا خیر؟
محسنی اژه ای در پاسخ گفت: آنچه را اشاره کردید، بنده نیز در بعضی از سایت ها ملاحظه کردم. اینکه منتسب به ریاست جمهوری است یا خیر، من نمی دانم و باید منتظر بود که آیا به صورت رسمی تایید می شود یا نه.
وی افزود: درخصوص مواردی که من در جریان بودم، مطالب کذب محض است. باید منتظر بود که مشخص شود که این مطالبی که به رئیس جمهور منتسب کرده اند درست است یا غلط، پس از آن می توان به یکایک آنها پاسخ داد؛ البته من بعید می دانم که رئیس جمهور این مطالب را مطرح کرده باشند اما اجمالا باید بگویم آنچه در مورد خود من در آنجا مطرح شده، کذب و دروغ است و اگر این مسائل تایید شد آن زمان می توان به آنها پاسخ داد.
سخنگوی قوه قضاییه اظهار کرد: مایل هستم که اگر این اظهارات درست است، همان جلسه تشکیل شود، همان آقایان حضور یابند و شما اصحاب رسانه نیز در آن جلسه حضور یابید زیرا جواب این موضوعات از شما و مردم ما پوشیده نیست و من به صراحت مطالبی را که باید مطرح کنم، بیان می کنم.
ع.ر بازداشت شده است
در ادامه خبرنگار دیگری با بیان اینکه «چطور در دولت نهم و دهم چنین تخلف بزرگی رخ داده و مجوز بانک آریا صادر شده و پس از مدتی لغو می شود و بانک های گردشگری و تات همچنان دارند به کار خود ادامه می دهند؟»، گفت که «آیا صحت دارد شخصی با هویت «ع.ر» که گفته می شود از اقوام یکی از افراد نزدیک به رئیس جمهور است، در محوریت این اختلاس قرار دارد؟»
سخنگوی دستگاه قضایی در پاسخ تصریح کرد: همه باید تلاش کنیم که جلوی چنین فسادهایی گرفته شود و یکی از راه ها، آسیب شناسی موضوع است. در این پرونده اگر قرار بوده کار صحیحی انجام شود باید اقدامات زیر نظر حسابرس، مدیرعامل و انجام می شد. این فرد هزار و 700 میلیارد تومان را در حساب شخصی خود گذاشته و اگر گفته شود که این افراد پولشویی کرده اند، صحیح است. این پول کثیف را برای رد گم کنی در حساب های مختلف می چرخاندند. این مبلغ را متقلبانه گرفته و سپس به حساب افراد مختلف ریخته اند که حتی بعضی از مبالغ آن هنوز در ناکجاآباد است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا فردی با هویت «ع.ر» در این رابطه بازداشت شده است یا خیر؟ تصریح کرد: بالغ بر 80 نفر مورد تحقیق قرار گرفته اند. من دقیقا نمی دانم منظور شما کیست ولی فردی را داریم که اول اسم و فامیلش «ع.ر» است.
خبرنگار دیگری پرسید این فرد با یکی از نزدیکان رئیس جمهور نسبتی دارد؟
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ گفت: نوع نسبت را نمی دانم ولی نسبت دارد.
جهرمی مورد تحقیق قرار گرفته
خبرنگار دیگری سوال خود را اینگونه مطرح کرد که آیا آقای جهرمی در حین بازجویی می تواند مصاحبه ای با اصحاب رسانه داشته باشد؟ که محسنی اژه ای اظهار کرد: آقای جهرمی به عنوان متهم احضار شده و از او تحقیق شده است. اگر در مصاحبه ها مطلبی بگوید که خلاف واقعیت باشد در حقیقت کار خود را سخت تر می کند. ما نمی توانیم فردی را ممنوع الحرف کنیم. اگر حرفی زد که خلاف واقع بود و احیانا جرم بود می توان آن را تعقیب کرد.
سخنگوی قوه قضاییه همچنین در پاسخ به این سوال که آیا چند نفر از نمایندگان مجلس درخصوص پرونده فساد مالی اخیر احضار شده اند؟ گفت: بله، بعضی از نمایندگان مجلس احضار شده و از آنان تحقیق به عمل آمده و همان روز با قرار آزاد شده اند و پرونده آنان مفتوح است.
در ادامه نشست روز سه شنبه محسنی اژه ای با خبرنگاران، خبرنگاری با اشاره به نامه یکی از متهمان حوادث پس از انتخابات از دادستان کل کشور سوال کرد که آیا اینگونه اقدامات مجاز است؟
سخنگوی دستگاه قضایی پاسخ داد: متاسفانه همسویی جریان فتنه با خارج از کشور از ابتدا تاکنون وجود داشته است و با کمال تاسف حرف های نامربوطی که سران کشورهای غربی مطرح می کنند، اینها فکر می کنند خبری شده و مطالبی را بیان می کنند که این امر نشان از فلاکت آنها دارد. البته مسئولان زندان باید در جریان مطالبی که می خواهد از داخل زندان به بیرون منتقل شود، باشند اما متاسفانه شاید این سستی در نظارت زندان باشد که آنها می توانند مطالبی را به بیرون منتقل کنند. این موضوع چیز عجیب و غریبی نیست.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا دستگاه قضایی موضوع فعالیت شهرداری تهران در بازار سکه را مورد پیگرد قرار داده است؟ گفت: در این خصوص نمی دانم که آیا مدعی العموم وارد شده است یا خیر.
یک میلیارد ریال به حساب
یک خانم واریز شده!
سخنگوی قوه قضائیه در توضیح دلایلی طولانی شدن رسیدگی به پرونده فساد بانکی اخیر گفت: در جریان رسیدگی به این پرونده با ردیابی حساب ها مشخص شد که از حساب متهم اصلی پرونده یک میلیارد ریال به حساب یک خانم واریز شده است. خانم را آورده اند و از او توضیح می خواهند اما هیچ توجیهی ندارد و البته این تنها مورد نیست. موارد زیادی وجود دارد که به آنها رسیدگی خواهد شد اما باز هم تاکید می کنم که این یک فساد در سیستم بانکی بوده است؛ البته خارج از سیستم بانکی هم خلاف هایی صورت گرفته است.
محسنی اژه ای در ادامه نشست خود با خبرنگاران ادامه داد: درست است که سه ماه از آغاز رسیدگی به این پرونده گذشته ولی این پرونده الان 80 متهم دارد که اگر روزهای تعطیل را از سه ماه حذف کنند، هر روز بیش از یک متهم داشته است. در این مدت هزاران سند، ارزیابی و کارشناسی شده است. ما روز اول نمی دانستیم که اسناد این چهار شرکت صوری بوده است. همه اینها با کارشناسی مشخص شده است.
بخاطر بیم تبانی قائم مقام بانک مرکزی بازداشت شد
خبرنگار دیگری به اظهارات احمدی نژاد مبنی بر اینکه قائم مقام بانک مرکزی تحت فشار صحبت کرده است اشاره کرد که سخنگوی دستگاه قضایی پاسخ داد: اینکه ایشان این مطلب را فرموده اند یا نه نمی دانم ولی این حرفی که نقل شده کذب محض است. قائم مقام بانک مرکزی بازداشت شده است. علت هم بیم تبانی بوده است. هر وقت هم که این موجبات رفع شود، قرار ایشان تبدیل می شود اینکه این فرد تحت فشار قرار بگیرد و علیه کسانی حرفی بزند اصلا منطقی نیست چون حرف تحت فشار اصلا ارزشی ندارد، ثانیا اصلا این حرف را از قول چه کسی زده اند؟ دیگر اینکه صرف نظر از اینکه گوینده این حرف کیست، این مطلب کذب محض است.
درباره 2 لیست مفاسد اقتصادی
خبرنگاری پرسید: رئیس جمهور در سخنانی اظهار کرده زمینی به مساحت 700 هکتار در اطراف تهران به فردی واگذار شده است که این مطلب را به رئیس قوه قضائیه گفته اما پیگیری نشده است. آیا اصل این موضوع درست است یا خیر؟
محسنی اژه ای در پاسخ خاطرنشان کرد: اگر به صورت موردی چیزی را خدمت رئیس قوه قضائیه داده اند، من اطلاعی ندارم اما اینجا چند بار مطرح شده است که ایشان دو بار لیستی را به قوه قضائیه فرستادند که آن لیست کاملا پیگیری شد. عنوان این لیست هم مفسدان اقتصادی بود. اولا مفسد تعریف دارد. تعداد قابل توجهی هم از این لیست کسانی بودند که معوقات بانکی داشتند و من عرض کردم واقعا نمی شود که به هرکسی معوقات بانکی دارد عنوان مفسد اقتصادی را اطلاق کرد. ثانیا برخی از کسانی که معوقات بانکی داشتند و در همین لیست بودند افرادی بودند که برای آنان از حوزه دفتر رئیس جمهور به مراکز ذی ربط توصیه شده بود به آنان مهلت داده شود تا معوقاتشان را پرداخت کنند.
اولین گزارش پرونده جنایات آمریکا تا هفته آینده
خبرنگاری به دستور رئیس قوه قضائیه مبنی بر تشکیل کمیسیونی برای جمع آوری اسنادی از اقدامات ضد ایرانی آمریکا اشاره کرد و از آخرین اقدامات این کمیسیون پرسید که محسنی اژه ای در پاسخ گفت: اینها مسائلی است که هم قوه قضائیه و هم وزارت امور خارجه و هم سایر سازمان ها باید اقدام کنند. این جنایتی که آمریکا طی ده ها سال از قبل از انقلاب تا به امروز، در زمان جنگ تحمیلی، در زمان انقلاب و بعد از آن و در مناطق مختلف کشور صورت داده پرونده بسیار سنگینی است. قوه قضائیه هم وارد شده و شاید اولین گزارش خود را تا هفته آینده بتواند خدمت رئیس قوه قضائیه اعلام کند. بخشی از مسائل هم در داخل خود ایران قابل پیگیری است ولی امیدواریم ان شاءالله با توجه به مسئولیتی که به عهده دادستان کل کشور است تا هفته آینده اولین گزارش اعلام شود.
پرونده باغ قلهک
خبرنگاری درباره وضعیت رسیدگی به پرونده باغ قلهک سوال پرسید که محسنی اژه ای در پاسخ به وی اظهار کرد: چنانچه از یک مقام یا مرجع رسمی شکایتی در دستگاه قضایی برسد این دستگاه موظف است پیگیری کند. حتی اگر مواردی جنبه عمومی داشته باشد و گزارش نرسد، باز هم اقدام می شود. موضوع باغ قلهک هم مطرح شده و طبعا در دادستانی تهران باید رسیدگی شود اما باید بررسی شود که مسائل مطرح شده از سوی طرفین چقدر درست است. ان شاءالله دادستانی تهران در این زمینه اظهارنظر خواهد کرد.
پرونده فائزه هاشمی
محسنی اژه ای همچنین در پاسخ به سوالی در رابطه با زمان برگزاری دادگاه فائزه هاشمی اظهار کرد: اتفاقا امروز به مناسبتی در دادسرای تهران از این موضوع سوال پرسیدم که گفتند سوم آذر زمان برگزاری دادگاه است و ان شاءالله در این تاریخ موردی پیش نیاید که بخواهند تمدید یا کار دیگری کنند



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 277
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران