پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 444069 تاریخ : 1397/10/04-17:04:29
,17,
پاسخ رییس کل سازمان خصوصی‌سازی به انتقاد مجلسی‌ها

پاسخ رییس کل سازمان خصوصی‌سازی به انتقاد مجلسی‌ها

رییس کل سازمان خصوصی سازی به ابهامات مربوط به حواشی برخی از واگذاری‌ها که تعدادی از نمایندگان مجلس درباره‌اش صحبت کرده‌اند، پاسخ داد و همچنین گفت: استقلال و پرسپولیس هنوز صورت‌های مالی‌شان را به سازمان خصوصی‌سازی نداده‌اند.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی سازمان خصوصی سازی، پوری حسینی درباره واگذاری‌هایی که در زمان او در سازمان خصوصی‌سازی انجام شده است، اظهار کرد: در مجموع طی هفت سالی که در سازمان خصوصی سازی هستم از هیچ یک از واگذاری‌هایی که به بخش خصوصی واقعی انجام شده، پشیمان نیستم و فکر می‌کنم که همه واگذاری‌ها قانونمند، سالم و شفاف انجام شده است. در دو - سه مورد از واگذاری‌ها از جمله صنایع هوایی در زمانی که رئیس سازمان نبودم با شکست روبرو شد. البته اگر من هم در آن زمان رئیس سازمان بودم باز هم به همان طریق واگذاری‌ها را انجام می‌دادم.

 شرکت‌های مورد انتقاد جزو واگذاری‌های موفق بوده‌اند

وی با اشاره به انتقاد برخی نمایندگان مجلس درباره خصوصی‌سازی‌ها، گفت: از دیدگاه من اتفاقا شرکت‌هایی که اکنون چالشی هستند مثل هفت تپه، پالایش نفت کرمانشاه و مغان همه جزو واگذاری‌های موفق سازمان خصوصی‌سازی بوده‌اند.

رئیس کل سازمان خصوصی‌سازی که در یک برنامه‌ تلویزیونی حاضر شده بود، درباره واگذاری مجدد آلومینیوم المهدی و هرموزال نیز اظهار کرد:‌ وقتی آلومینیوم المهدی و هرمزال برای دولت بود و دولت می‌خواست سهم خود را بفروشد، قانون و مقررات برایش داشت. ما سهم را فروختیم و به نام خریدار کردیم، اکنون ما هستیم و یک خریداری که در حال انجام تعهداتش است. اگر یک خریداری به دلایلی تعهدات خود را انجام نداد سازمان خصوصی‌سازی می تواند قرارداد را فسخ کند؛ یعنی سهم را به دولت برگرداند و حساب کتاب‌های لازم را با خریدار انجام دهد و پول‌های داده شده را به خریدار بازگرداند یا سهام در وثیقه را به اندازه مطالباتش بفروشد. در این مورد سازمان خصوصی سازی به این نتیجه رسید که فسخ قرارداد به ضرر دولت و وصول مطالبات از طریق فروش سهم به خیر دولت است.

پوری حسینی ادامه داد: خریدار المهدی و هرموزال در زمان خرید، هیچ بدهی بانکی قابل توجهی نداشت. شخصی بود که از صنعت آلومینیوم سر در می‌آورد و بسیار توانمند است. ولی اگر این شخص هم تعهداتش را انجام ندهد سازمان خصوصی‌سازی وظیفه دارد ورود و سهام‌دار جدید را جایگزین کند.

  چرا عده‌ای از آقایان از قانون تمکین نمی‌کنند؟

وی درباره افرادی که به قیمت‌گذاری‌ها انتقاد دارند، گفت: باید از احکام قطعی قضایی تمکین کنیم. با کسانی که در مورد قیمت‌گذاری مسئله داشتند دادگاه رفتیم و در دادگاه هیات داوری، هیات واگذاری را تبرئه کرد. کسانی به رای اعتراض کردند و ما به دادگاه تجدیدنظر رفتیم، آنجا هم دادگاه تجدیدنظر رای قطعی به نفع سازمان خصوصی سازی و هیات واگذاری داد و موضوع تمام شد. سهام در وثیقه را برای وصول مطالبات می‌فروشیم؛ نه برای اصل 44. لذا دوستان بین این دو باید تمایز قائل شوند.

 با شرایط موجود انتظار نداشته باشید همه خصوصی‌سازی‌ها به خوبی و خوشی به پایان برسد

پوری حسینی در پاسخ به اینکه انتظار می‌رود خصوصی‌سازی‌ها با چنین مشکلات پی در پی مواجه نشود، اما این مشکلات رخ می‌دهد؟ گفت: وقتی شما در کشوری زندگی می کنید که دلار 3700 تومانی در یک بازه شش ماهه چند برابر می‌شود و برجام آن طور می‌شود و مسئولان کشور قوانین را عوض می‌کنند نباید انتظار داشته باشیم که خصوصی‌سازی‌ها همه با خوبی و خوشی به پایان برسد.

رییس کل سازمان خصوصی‌سازی افزود: مسئولان می‌گویند "آقایی که آلومینیوم تولید می‌کردی و می‌فروختی، دیگر نمی‌توانی به روال سابق آلومینیوم بفروشی. باید این طور که من می‌گویم آلومینیوم را بفروشی. باید دلارش برگردد و با این قیمتی که من می‌گویم هم برگردد". خریدار آلومینیوم المهدی هم به مسئولان می‌گوید "اشکالی ندارد پس شما هم تعهدات ارزی ما را با همان قیمت برای‌مان تامین کنید" ولی در نهایت یک سمت انجام می‌شود و یک سمت انجام نمی شود.

  آنقدر فشارها زیاد بود که خریدار آلومینیوم المهدی از رو رفت!

وی تاکید کرد: وقتی که کشور دچار چنین تلاطمی می‌شود انتظار نداشته باشید که خریداران ما رفتارشان عینا مثل قبل باشد. تا زمانی که وضعیت دلار به مشکل برنخورده بود، آلومینیوم المهدی مشکلی نداشت و قسط هایش را می‌داد. به این نتیجه رسیدیم که آنقدر فشار زیاد است که خریدار آلومینیوم المهدی را از رو برد یا اتفاق دیگری افتاده بود. چون بنگاه را کامل رها کرده بود و اگر به موقع وارد نمی‌شدیم بنگاه عملا از دست رفته بود.

رئیس کل سازمان خصوصی سازی همچنین درباره واگذاری کشت و صنعت مغان گفت: خریداری که در مزایده کشت و صنعت مغان اول شد از خرید انصراف داد و ما الزاما باید به نفر دوم مراجعه می‌کردیم که این کار را کردیم.

 قبل از خصوصی‌سازی شاهد تاراج اموال بیت المال بودیم؛ نه بعد از خصوصی‌سازی

وی در پاسخ به اینکه نماینده مجلسی می‌گوید که "این تاراج بیت المال است" آیا می پذیرید؟ گفت: خیر اصلا. به نظر من تاراج برای قبل از خصوصی سازی است. در زمانی که مغان 2700 میلیارد تومان قیمت گذاری شد سهم و ارزش 40 درصد سهام پارس آباد در درون 2700 میلیارد تومان بود و همچنین 5000 هکتار در داخل آن بود که بعد این دو سهم از کشت و صنعت مغان بیرون درآمدند و این عدد را به 2200 میلیارد تومان رساند. این ارزش روز خالص دارایی‌های کشت و صنعت مغان بود و ما دوبار به مزایده گذاشتیم فروش نرفت وقتی فروش نمی‌رود باید چکار کنیم؟ طبق قوانین، اگر سهمی را با دوبار عرضه موفق به فروش نشدید از طریق مذاکره می توانید بفروشید ولی از این اختیار استفاده نکردیم. در مورد مغان کسانی که صاحب نظر بودند مثل وزیر جهاد کشاورزی، رییس بنیاد جانبازان، آقای فروزنده و آقای کرباسیان جلسه گذاشتند و گفتند که "هیچ کس اینجا را 2200 میلیارد تومان نمی‌خرد چون بخش خصوصی بنگاه می‌خرد که بازده داشته باشد". می‌دانید p/Eکشت و صنعت مغان چقدر است؟ بی‌نهایت. یعنی هر کس 100 میلیارد تومان به کشت و صنعت مغان بدهد و با همان روشی که دولت تاکنون اداره کرده اداره کند بی‌نهایت سال طول می کشد که پولش برگردد. وقتی بنگاهی بازدهی ندارد اگر به یک ریال هم واگذار شود تخلفی انجام نشده است. اما با این وصف آقایان گفتند که اگر اینجا را 1400 میلیارد تومان بدون سود اقساطی بفروشید کار خوبی کردید. کسی که این کار را انجام می دهد منت سر دولت گذاشته است. ما این 1400 میلیارد تومان را 3470 میلیارد تومان به صورت نقد و نسیه فروختیم.

پوری حسینی در پاسخ به اینکه چرا نیشکر هفت تپه به قیمت هفت - هشت میلیارد تومان به دو جوان 28 ساله و 32 ساله واگذار شد؟ گفت: این آمار قیمت اصلا درست نیست. قیمت نیشکر هفت تپه نقد 200 میلیارد تومان و نقد و نسیه 400 میلیارد تومان بود. در مورد سن هم باید بگویم ما در مقرراتمان شرایط سنی نداشتیم. آقای سهامدار سهام های دیگر را هم خرید. در زمانی که ما نیشکر هفت تپه را فروختم هفت ماه حقوق عقب مانده داشت، ولی اکنون سه ماه حقوق عقب مانده دارد آیا این نااهلی است؟ الان کارخانه اورهال شده، سهامدار نااهل است؟ این همه سرمایه گذاری کرده، سهامدار نااهل است؟

وی در پاسخ به اینکه آیا دولت در واگذاری پرسپولیس استقلال مصمم است؟ گفت: من دولت نیستم ولی اگر دولت نمی‌خواست واگذار شود مصوبه نمی‌داد. ما از این مصوبه این موضوع را درک می‌کنیم که مصمم است و اگر وزارت ورزش صورت وضعیت مالی دو باشگاه را که از آنان درخواست کرده ایم به موقع تحویل سازمان خصوصی سازی گردد از آن هنگام 2 ماه فرصت نیاز است تا شرایط و تاریخ مزایده اعلام گردد.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 348
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران