به گزارش خبرنگار بانک و صنعت، ستار هاشمی معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز (یکشنبه) در مراسم رونمایی از کاربست های 5G در ایران و «انعقاد تفاهم نامه های خودروی خودران و بیمارستان هوشمند» که در سالن پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد، گفت: ورود به شبکه نسل پنجم منطبق بر مطالعات کارشناسی و تدوین نقشه راهی اتفاق افتاده که در دو سال گذشته در دستور کار وزارت ارتباطات بوده است.
وی افزود: معرفی فناوریهای نوین همواره با موافقتها و مخالفتهایی همراه بوده است، امروز پنج تفاهمنامه در این راستا به امضا می رسد تا توسعه این فناوری در کشور ما سرعت بگیرد.
هاشمی با بیان اینکه اسناد بالادستی و تکالیف قانونی ما بر این نکته تاکید دارد که 10 درصد ترافیک شبکه ملی اطلاعات باید بر بستر فناوری های نوین ارائه شود، ادامه داد: همچنین طبق مصوبه ای در افق 1404، باید 10 درصد از اقتصاد کل کشور سهم اقتصاد دیجیتال باشد و 5G از فناوری هایی است که برای این کار باید مورد توجه قرار گیرد.
معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: صحبت از فناوری نسل پنجم ارتباطات، صرفا اطلاعاتی نیست و پدیدآورنده زیست بوم نوآورانه برای اقتصاد دیجیتال است. کشور ما در بحث 5G قابلیت رقابتی دارد چراکه این فناوری وابستگی کمتری به سخت افزار دارد و بیشتر در مباحث نرم افزاری و فکرافزاری می گنجد و جوانان ما هم ثابت کردند که در این حوزه بسیار موفق بودند. تمرکز فناوری 5G بر نرم افزار است و ما می توانیم از این ظرفیت استفاده و سهم خود ایفا کنیم.
وی با بیان اینکه ما امروز شاهد در هم تنیدگی نسل پنجم با سایر فناوری ها مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا هستیم، افزود: ما در حوزه هوش مصنوعی در جهان از رتبه های خوبی برخورداریم اما کاربست ها باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد.
معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری ادامه داد: فراگیری نسل پنج تلفن همراه در سال 2025 اتفاق می افتد اما برنامه ما اکنون ایجاد آمادگی برای جذب این تکنولوژی و نگاه ما نگاهی فعال به تکنولوژی است و باید به کاربست هایی مانند مشاوره جراحی از راه دور، سلامت الکترونیکی، خودروهای خودران، حمل و نقل هوشمند و آموزش مجازی توجه ویژه کنیم.
هاشمی با بیان اینکه نباید نسل پنجم ارتباطات را در امتداد نسل چهارم بدانیم، گفت: برای توسعه اینترنت نسل پنجم نیاز به آمادگی داریم و باید از الان برای بسط این تکنولوژی تلاش کنیم.